2014. november 23., vasárnap

Köszönjük 642 zenésznek a részvételt a zenészek körében végzett felmérésünkhöz

A zenész survey adataiank összevetése jelenleg is tart nemzetközi partnereink, illetve a közönségfelmérések és a jogkezelői adatok összevetésével. Összesen 642 zenész számolt be nekünk zeneipari tevékenységeiről, lehetőségeiről, hozzájárulásáról a magyar szerzői, élő és felvett repertoár bővítéséhez.

Felmérésünk jól reprezentálja a magyar könnyűzenében részt vevőket. A legfiatalabb válaszadóink tizenévesek, és most jelentek meg először a közönség előtt; a legrégebben pályán lévő válaszadónk több mint 70 éve lépett először közönség elé.

A zenész survey válaszadói  összesen körülbelül 250 albumnyi új magyar zenét készítettek az elmúlt 12 hóanpban: 1557 kiadói gondozásban és 1115 szerzői gondozásban kiadott hangfelvétel mellett 582 nyilvános demófelvételről, 196 reklám- és 82 filmzenei hangfelvételről számoltak be.

A válaszadók nagy rész részletesen beszámolt zeneipari tevékenységéről, annak költségeiről és jövedelmeiről, és ezért rengeteg információval láttak el bennünket annak érdekében, hogy jövőre egy sokkal sikeresebb, zeneileg gazdagabb évben, sokkal több emberhez jusson el a magyar zene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése